25. februar 2014

Verdens største råstof-event

Følg PDAC her på bloggen

Fra havnen i Ivittut, der i mange år var centrum
for det grønlandske råstofeventyr.
I den kommende uge - fra den 2. til den 5. marts - løber den årlige internationale mineudstilling og -konference PDAC af stabelen i Toronto i Canada. PDAC betragtes som verdens største af sin art.

Der bliver en massiv deltagelse i begivenheden fra grønlandsk side, hvor ikke mindre end 40 virksomheder med i alt 70 deltagere har meldt sig til en fælles tur arrangeret af Grønlands Arbejdsgiverforening og Arctic Cluster of Raw Materials i samarbejde med det danske generalkonsulat i Toronto.

Ole Brøndum blogger fra PDAC.
Deltagerne skal blandt andet på minebesøg i minebyen Sudbury, hvor alle får mulighed for at komme to kilometer ned under jorden. Søndag 2. marts vil der imidlertid stå Grønland på programmet. Blandt andet vil en række aktører fra Grønland lave PR-fremstød, ligesom der vil være paneldebat om grønlandske efterforskningsprojekter. Blandt andre er GME, Tanbreez, True North Gems, London Mining, China Nordic Mining og Nunaminerals inviteret til at deltage i paneldebatten, fortæller Sermitsiaq.

Også fra Arctic Business Network vil der være deltagere i verdens største minebegivenhed. Fokusgruppen for råstoffer har koordineret deltagelsen, og en lille håndfuld nordjyske deltagere er med på PDAC.

 Blandt deltagerne er salgs- og marketingchef Ole Brøndum fra Aalborg Havn, der i den kommende uge har lovet at bidrage her til ABN-bloggen med aktuelle førstehåndsindtryk fra verdens største begivenhed i råstofbranchen.

Her er arrangørernes præsentation af PDAC:


PDAC 2014 Convention Video – A Guided Tour from The PDAC on Vimeo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar