30. januar 2014

Grønland i Utzon-centret

Arkitekter ser på Grønland

Utzon Center sætter fokus på Grønland.
Den 7. februar åbner en ny udstilling med fokus på Grønland i Aalborgs arkitekturcenter, Utzon Center.

Udstillingen bygger på det dansk/grønlandske bidrag til den 13. internationale arkitekturbiennale i Venedig i 2012 og bliver kaldt "Possible Greenland".

Udstillingen i Venedig havde professor Minik Rosing som kurator - og det er da også ham, der står for kurateringen i Utzon Center.

- Med Possible Greenland sætter Utzon Center spot på den arktiske regions rivende udvikling afstedkommet af dramatiske klimaforandringer. Possible Greenland præsenterer sig med plancher, modeller, videoinstallationer samt geologiskeog geografiske oversigter.

Udstillingen handler om grønlandsk arkitektur.
- Herudover bygges en møbleret og oplyst grønlandsk hytte, og der vises dokumentarfilm om udviklingen og tilblivelsen af det samlede projekt. Den præsenterer og debatterer et yderst aktuelt tema for blandt andet den nordjyske-grønlandske transportforbindelse, så vi er stolte af nu at kunne præsentere Possible Greenland, siger Anni G. Walther, administrerende direktør i Utzon Center.

Under åbningen bliver der blandt andet taler af Minik Rosing - og Utzon Center har da også været hurtige til at benytte sig af, at professoren, der i sidste uge stod bag rapporten "Til gavn for Grønland", alligevel er i Aalborg.

På åbningsdagen kl. 13 til 15 inviterer Utzon Center nemlig til et seminar om "Til gavn for Grønland". Her vil formand for Udvalget for samfundsgavnlig udnyttelse af Grønlands naturressourcer, Minik Rosing, fremlægge rapportens konklusioner, og et panel af politikere, repræsentanter fra NGO’er og erhvervsliv vil diskutere, hvad udvalget er nået frem til – samt hvilke konsekvenser det kan give for Rigsfællesskabet.

- I Utzon Center ser vi store muligheder i, at resultaterne af dette arbejde præsenteres i København blot tre dage før, at vi er så heldige at have selv samme Minik Rosing herovre i forbindelse med åbningen af udstillingen, Possible Greenland, og vi har således grebet chancen for i Aalborg at høre sidste nyt om Grønlands muligheder, siger Anni G. Walther.

Debatten suppleres af oplæg fra Johannes Pedersen, partner i NORD Architects og medkurator på Possible Greenland. Sluttelig vil Lill Rastad Bjørst, adjunkt v. Institut for Kultur og Globale Studier, CIRCLA på Aalborg Universitet, orientere om uddannelser og forskning specielt rettet mod Grønland, som AAU arbejder med.

Yderligere informationer om Possible Greenland kan findes her og her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar