22. januar 2014

Jura i Grønland

AAU og Ilisimatusarfik samarbejder om grønlandsk jura-uddannelse

Ilisimatusarfik i Nuuk

Det Juridiske Studienævn på Aalborg Universitet har godkendt en studieordning for North Atlantic Law Programme, der er første skridt mod en grønlandsk jura-uddannelse. Studieordningen gælder for jurauddannelsens bachelordel.

Uddannelsen udbydes i samarbejde med Ilisimatusarfik, det grønlandske universitet i Nuuk.Studieordningen giver de studerende mulighed for at tage det første semester i Grønland.

Louise Faber. Privatfoto

- Vi udbyder forløbet første gang nu til september 2014, og der er ansøgningsfrist 15. marts 2014, siger lektor Louise Gade fra det juridiske institut på Aalborg Universitet.

Efter semestret i Nuuk skal den studerende til Aalborg for at tage de efterfølgende semestre, men såvel vinter- som sommereksaminerne kan tages i Grønland på Ilisimatusarfik. Studieordningen giver også studerende mulighed for at tage et praktikforløb på 6. semester på en grønlandsk arbejdsplads. I forbindelse med dette forløb skal den studerende udarbejde sit bachelorprojekt.

Studieordningen mangler endnu en formel godkendelse af dekanen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på AAU. Herefter kan den findes på studiets hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar