24. november 2014

Zoo i Nuuk

Iværksætterpris til planer om arktisk zoo

Angutimmarik Hansen modtager 5.000 kroner
 for sin ide til zoo i Nuuk. Foto: Greenland Business
Nu skal Nuuk have en zoologisk have - i hvert fald hvis det står til Angutimmarik Hansen, der i weekenden løb med en pris for den bedste iværksætteride.

Angutimmarik Hansen modtog prisen for bedste projekt efter en workshop i weekenden, hvor den unge grønlandske mand med iværksætterdrømme præsenterede sine ideer om en dyrepark med arktiske dyr i den grønlandske hovedstad.

Det var Greenland Business, der stod bag workshoppen, som skulle udvikle nye virksomheder, og søndag eftermiddag kl. 17:00 havde seks projekter, der gennemførte weekendens workshop, hver 10 minutter, hvor de præsenterede deres ide foran et dommerpanel af erhvervsfolk.

 De seks projekter omhandlede en sejlende restaurant, et nyt kvindemagasin på nettet, et international datingsite for kræftramte, et varmeaggregat, der løsner is og sne på biler, en skater-park samt det vindende projekt »Mini-Zoo«.

– Jeg er meget stolt over at modtage prisen. Nu vil jeg forfølge drømmen med at realisere min idé efter den plan, jeg har udviklet under Startup, siger Angutimmarik Hansen.

Det er andet år Greeenland Business afvikler »Startup«, som i alle byer i Grønland opfordrer og inspirerer til nytænkning og forsøger at skabe nye virksomheder og arbejdspladser.

– Projektet med en mini-zoo ligger fint i forlængelse af hvad Greenland Business ønsker at udvikle, nemlig nye erhverv, der tænker innovativt og socialt, og omfatter undervisning og turisme, siger Hans Peter Poulsen, der har ledet weekendens workshop sammen med Sara Heilmann, Greenland Business.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar