27. november 2014

Netværket mødte Martin

Arktisk overblik før det grønlandske valg

En veloplagt Martin Breum fortalte om Arktis og Grønland.
Grønlandsk politik, Rigsfællesskabet, kampen om Nordpolen og den globale interesse for Arktis blev forklaret, så de fleste kunne følge med, da journalisten og forfatteren Martin Breum onsdag gæstede Arctic Business Network.

Breum underholdt med de seneste nyheder
fra den grønlandske valgkamp.
En veloplagt og meget talende Breum tog tilhørerne med på en hæsblæsende tour-de-force gennem den arktiske jungle og dens faldgruber. Martin Breum har mødt de fleste beslutningstagere på den arktiske scene, og som journalist gav han et overblik over fremtidens udfordringer - ikke mindst for Rigsfællesskabet.

- Rigsfællesskabet er et grundvilkår for virksomhederne i Arctic Business Network, sagde netværksleder Ellen Arnskjold under præsentationen - og understregede mødets aktualitet ved at minde om, at der fredag er valg til Inatsisartut - det grønlandske parlament.

Der var heller ingen tvivl om, at tilhørerne er glødende interesseret i de dansk-grønlandske forhold Under indledningen kunne man næppe høre en knappenål falde til jorden - og i den efterfølgende spørgerunde kom man meget langt omkring. Især spørgsmålene om den grønlandske økonomi og mulighederne for produktion og mineraludvinding på verdens største ø optog tilhørerne.

Breum blev spurgt om, hvordan valget fredag vil ende. Han benyttede lejligheden til at forklare om de grønlanske partier og partiledernes positioner op til valget - og så kan mødedeltagerne ellers selv gætte på resultatet.

Mødet samlede 130 interesserede tilhørere fra Arctic
 Business Network og det grønlandske miljø i Nordjylland.
Martin Breum modtog stort bifald, da han afsluttede mødet ved at ramme en pæl gennem fordommene om Grønland. Han fik forsamlingen til at sige i kor: - Danskerne drikker mere end grønlænderne i snit.

Mødet samlede cirka 130 tilhørere i Center for Logistik og Samarbejdes lokaler på Grønlandshavnen. Foredraget med Martin Breum var arrangereret af Arctic Business Network i samarbejde med Det Grønlandske Hus i Aalborg, Arctic Consensus og Aalborg Havn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar