21. november 2014

DR vender kajakken

Julehilsenen er blevet støvet af

Julehilsen til Grønland har skiftet navn til
Julehilsen fra Grønland. Foto: DR
DR har vendt kajakken, når årets julehilsen til og fra Grønland løber af stabelen 21, december. Programmet, der er Danmarks Radios ældste og mest traditionsrige, har fået en sand makeover.

Tidligere er programmet sendt fra Danmark med filmede indslag fra forskellige steder i Grønland, men i år vender Danmarks Radio kajakken og sender showet direkte fra Grønlands Kulturhus Katuaq i Nuuk. Men samtidig udnytter man den moderne satellitteknik og sender også fra tre forskellige steder i Danmark: I København fra Dagmar-biografen, i Odense fra Nordatlantisk Hus og i Aalborg fra Biffen på Nordkraft.

I Aalborg medvirker Ikinngutigiit-koret - her
 fotograferet en varm sommerdag foran
 Det Grønlandske Hus i Aalborg.
- I et bevægende og intimt show fra Kulturhuset i Nuuk og med masser af billeder fra det storslåede Grønland, fejrer vi 200 året for Rigsfælleskabet mellem Danmark og Grønland. Et julekort fra Grønland, som det aldrig er set før. Vi viser udsendelsen fra København, Odense og Aalborg, så alle fortsat kan samles og ønske hinanden glædelig jul, hedder det ubeskedent i statsradiofoniens foromtale af showet.

Fra København medvirker Avaat-koret, i Odense er det Nordatlantisk Kor og i Aalborg bliver det Ikinngutigiit-koret.

Billetsalget til showet er begyndt. Billetterne kan købes her.

Julehilsen til Grønland er Danmarks Radios ældste program. Det startede som radio i 1932 og er siden 1985 blevet sendt som TV. Programmets formål er at sender hilsener over Atlanten fra venner og slægtninge i Grønland og Danmark - og dermed også et æterbårent rigsfællesskab i praksis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar