4. november 2014

Julehilsen til Grønland

DR samler julegaver til grønlandske børn

Også i år bliver Julie Berthelsen
 vært i det historiske program.
Julehilsen til Grønland er blevet kaldt verdens ældste program - og for mange er det ikke rigtig jul, før man har set den æterbårne julehilsen og den traditionelle bevægende afslutning med "Guuterput".

I år satser DR på at have en rigtig stor julegave med til Grønland i form af danske børns musikinstrumenter.

- Musikinstrumenter er til for at blive brugt, lyder meldingen, og frem til og med den 15. november kan man i DR Byen, Det Grønlandske Hus og Nordatlantens Brygge i København og på 45 musikskoler over hele landet aflevere sit aflagte musikinstrument og være med til at sørge for, at det får et nyt liv blandt børn og unge i Grønland.

- Alle instrumenter kan bruges, men de skal være fin stand. Altså gode, brugbare musikinstrumenter som for eksempel violiner, elbasser, saxofoner, klarinetter, trommer, kontrabas, fløjter og guitarer.

- Derimod kan vi desværre ikke rejse rundt med flygler, som vi allerede har fået flere henvendelser om, siger redaktør Birgit Bergholt fra DR Kultur, som har været med til at udtænke ideen med at få instrumenterne ”fra gemmerne til Grønland”.

Musikinstrumenterne er en fysisk hilsen fra danske børn og danske musikere til grønlandske børn og Grønlands kommende musikere, siger Julehilsen til Grønland’s redaktør siden 2004, Thomas Christensen.

DRs børnevært Kristian Gintberg, der også selv er musiker, rejser med til Grønland for at aflevere instrumenterne på fire musikskoler og børnehjem i Nuuk, Sisimiut og Uummannaq. Julie Berthelsen, der i år deles om værtsjobbet med Mike Thomsen, er også med til at glæde børnene med instrumenterne – og hun har for øvrigt også allerede selv afleveret en shaker.

Her kan man læse mere om projektet og se, hvor musikinstrumenterne kan afleveres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar