24. november 2014

I valgkampens hede

Den grønlandske valgkamp nærmer sig slutningen


Af Jesper Hansen

I midten Lars Emil Johansen i 1995,
mens han var landsstyreformand.
Her på bloggen beskæftiger vi os ikke med politik - men vi kan naturligvis ikke komme uden om, at der er valg til Inatsisartut på fredag.

Valgkampen kører i slutrunden - og retorikken er skåret voldsomt til. Blandt de mere positive sider er, at de danske media er begyndt at interessere sig for Grønland. Forhåbentlig kan det åbne op for en mere positiv og konstruktiv debat i fremtiden om vigtige spørgsmål som den grønlandske økonomi og ikke mindst Rigsfællesskabets fremtid.

Imidlertid kan man godt blive bekymret, når flere media smagfuldt omtaler verdens største ø som Bananrepublikken Grønland. Det er ikke nødvendigt.

Danske mediers omtale af Grønland i den aktuelle situation får i søndagens udgave af Jyllandsposten denne kommentar med fra tidligere landsstyreformand og formand for Inatsisartut Lars Emil Johansen:

"Vi er 56.000 mennesker. Selvfølgelig kender folk hinanden, og især inden for den endnu mindre gruppe af folk med de nødvendige kompetencer. Det, man i Danmark kalder networking, kalder I nepotisme, hvis bare det foregår i Grønland."

Den lader vi lige stå et øjeblik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar