13. november 2014

VVM-godkendelse til ny havn

Nuuks nye havn et skridt nærmere

Sikuki Nuuk Harbour A/S kommer
 til at ligge på øerne midt i billedet.
Naalakkersuisut har godkendt VVM redegørelsen for anlæggelse af ny havn i Nuuk, meddeler det grønlandske selvstyre..

 VVM redegørelsen belyser de miljømæssige forhold, som er forbundet med etableringen af den nye havn, og det konkluderes, at der ikke er væsentlige miljøpåvirkninger forbundet med udvidelsen af havnen.

Der er ifølge redegørelsen kun mindre miljøpåvirkninger, såsom eksempelvis støj i anlægsfasen, og redegørelsen beskriver, hvordan uønskede miljøeffekter kan afværges.

Godkendelsen kommer efter en offentlig høring og er i øvrigt den første VVM, som er udarbejdet og godkendt, efter at Grønlands nye miljøbeskyttelseslov trådte i kraft den 1. januar 2012. Hidtil har man kun brugt VVM redegørelser i Grønland inden for råstofområdet.

Den nye havn, som hedder Sikuki Nuuk Harbour A/S, skal ligge på Qeqertat, hvor Kommuneqarfik Sermersooq i mange år har været i gang med opfyldning. Sikuki Nuuk Harbour får en kajlængde på 320 meter og en vanddybde på 15 meter mod den nuværende 10 meter.

I tilknytning til kajen blive der et bagland på 40.000 kvm til tekniske installationer og oplagring. Som noget nyt i Nuuk vil havnen få faste landbaserede kraner, der betragtes som en mere effektiv og energirigtig løsning end kraner på skibene, hedder det i VVM-redegørelsen, som blev udarbejdet sidste efterår. Den nye havn i Nuuk forventes at stå færdig i slutningen af 2016.

VVM-redegørelsen kan ses her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar