28. august 2019

Krydstogtsucces

Positiv effekt af guidelines

Destination Arctic Circle oplever
succes med krydstogtturismen.
Destination Arctic Circle kan notere stor fremgang i krydstogtturismen. I alt 4.500 flere gæster bliver det til. Successen skyldes blandt andet flere anløb til bygderne:

- Det har været mest mærkbart, at der kommer flere anløb til vores bygder end sidste år samt World Heritage bygden, Sarfannguit, der ikke har fået anløb i de seneste år, fortæller destination manager Jesper Scrøder.

- Destination Arctic Circle har været med til at lave en settlement package i samarbejde med de lokale, for at sikre at både de lokale og turisterne får den bedste mulige oplevelse af hinanden. Maniitsoq får det samme antal som sidste år, men dog med større skibe hvilket bringer i alt 1.000 flere gæster til Maniitsoq.


- Vi er rigtig glade for at se at der ikke bare er vækst i et sted, men at vi oplever vækst hos alle der modtager anløb. Dertil er vi i samarbejde med turoperatører i gang med at udvikle nye oplevelser målrettet krydstogtsturister. Det er vigtigt for os at vi begynder at få anløb til mindre steder, for at gøre det mere bæredygtigt og ikke belaste enkelte destinationer for alle vores bosteder har noget unikt at vise.” siger Jesper Schrøder og glæder sig over, at de nye guidelines for turister har været en succes.

- Denne sommer har vi i samarbejde med AECO introduceret Sisimiut community specific guidelines overfor krydstogtsgæsterne, og det har haft en positiv effekt, som vi tror kun vil blive større, som årene går. Sisimiut er den andenstørste by i Grønland og en populær turistdestination, som er midtpunkt for adventure turisme. Byens nye retningslinjer for turister henvender sig til folk, der besøger lokalsamfundet. Retningslinjerne indeholder tricks til at få det bedste ud af besøget, samt gode råd om, hvordan man er en hensynsfuld turist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar