13. august 2019

Bæredygtig erhvervsudvikling

Fokus på de grønlandske iværksættere

Iværksætterne skal pitche deres projekter
 ved Nukiga Erhvervsdage 2019. 
Direktør Morten Larsen fra Nukiga er netop i gang med at lægge sidste hånd på programmet til Nukiga Erhvervsdage 2019, der finder sted i Aarhus i 9. og 10. september. Temaet for erhvervskonferencen er ”Bæredygtighed gennem dialog” og målet er at styrke det grønlandske iværksætteri.

Konferencen byder på oplæg af blandt andre Juliane Henningsen (direktør i Arctic Circle Business), folketingsmedlem for IA Aaja Chemnitz Larsen , Jacob Nitter Sørensen (direktør i Air Greenland), Michael Binzer (direktør i VisioBox), Martin Breum (Journalist og forfatter) og Lill Rastad Bjørst (lektor Ph.D. ved Aalborg Universitet).

NUKIGA arbejder for at styrke iværksætteri og startups i Grønland ved at sætte fokus på samarbejde, videndeling og nye partnerskaber.

- Vi satser blandt andet på et tæt samarbejde med andre initiativer i den grønlandske iværksætterverden, så vi ved fælles hjælp kan skabe størst mulig værdi for iværksætterne. Det er erhvervsdagene et godt eksempel på, fortæller Morten Larsen.

- Derfor er iværksætterne også en vigtig del af konferencen. Sidste år deltog en lille snes grønlandske iværksættere i konferencen, hvor de fik lejlighed til at præsentere deres forretningside for investorer og rådgivere.

Den ide gentager Nukiga i år. Foreløbigt er der truffet aftale med moskusuld-producenten Qiviut fra Sisimiut, Tasermiut Camp South Greenland fra Nanortalik, South Greenland Boat Charter ligeledes fra Nanortalik og Inua Care fra Qaqortoq.

Se hele programmet her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar