13. august 2019

Sermersooq sparer penge

Kommune følger loven

Kommunaldirektør Lars Møller-Sørensen: Sermersooq
sparer penge ved at bruge den nye grønlandske udbudslov.
Kommuneqarfik Sermersooq følger den nye grønlandske udbudslov, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Nu er det næppe en stor nyhed, at en kommune følger lovgivningen, men kommunen har også sparet penge på at følge loven:

- Gennem de seneste fire år har Kommuneqarfik Sermersooq arbejdet med en klar indkøbspolitik, hvor alle vareindkøb og tjenesteydelser har været i offentligt udbud. Det har skabt væsentlige besparelser i kommunekassen, siger kommunaldirektør i Kommuneqarfik Sermersooq, Lars Møller-Sørensen.

 Målet med loven er skabe konkurrence, så alle leverandører kan byde på opgaverne, og at sikre, at handler med det offentlige foregår på baggrund af saglige kriterier.

I EU har lignende lovgivning betydet stor interesse for at deltage i offentlige udbud. Den øgede konkurrence sparer den offentlige sektor for millioner af kroner, som så kan bruges til at øge kvaliteten af andre velfærdsområder, oplyser Kommuneqarfik Sermersooq.

Og at der er kontante besparelser at hente, kan facilitychef i Kommuneqarfik Sermersooq Gerth Jakobsen stå inde for:

- Gennem de seneste 4 år, har vores indkøbspolitik skabt en årlig besparelse på 16 millioner kroner. Det har også resulteret i færre leverandører, færre men bedre sortimenter og en e-handelsløsning. Hvad der er mindst lige så vigtigt, har det også betydet, at vores institutioner bruger mindre tid på indkøb og mere tid på deres kærneopgaver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar