8. august 2019

Stor interesse for vandprojekter

16 ansøgninger

Stor interesse for at udvinde grønlandsk vand.
Naalakkersuisut har ved ansøgningsfristens udløb den 1.august modtaget i alt 16 ansøgninger fra syv forskellige selskaber til koncessioner til udvinding af vand og is i Vestgrønland.

Udbudsrunden udspringer af Strategien for eksport af is og vand fra 2018. Strategien indeholder 21 anbefalinger og er bygget op omkring tre hovedspor. Et centralt hovespor i strategien har været kortlægning af egnede og relevante vandforekomster fra smeltende gletsjere.

Derfor er fem  områder udvalgt blandt andet på baggrund af undersøgelser foretaget af De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) på vegne af Departementet for Erhverv, Energi og Forskning. Lokaliteterne er udvalgt, da der her løber rent vand ud i store mængder, og da områderne er let tilgængelige. Et udvindingsområde ligger ved Paamiut, to andre nær Nuuk og yderligere to ved Maniitsoq.

Departementet for Erhverv, Energi og Forskning vil nu sammen med relevante myndigheder gennemgå de mange ansøgninger, inden Naalakkersuisut giver de endelige tilladelser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar