23. august 2019

Grønlandsk øl i danske butikker

Øl fra Narsaq

Copenhagen Beer Import satser på det grønlandske øl.
Grønlandsk øl er blevet et hit i de københavnske fadølshaner – og nu skal øl fra Qajaq Brewery i Narsaq også ud i i den danske detailhandel. Det fortæller Brian Ekstrøm fra Copenhagen Beer Import, der har indgået en samarbejdsaftale med det grønlandske mikrobryggeri Qajaq Brewery.

- Vi har testet det grønlandske øl i fadølshanerne på fire barer i København – og det er gået over al forventning, så nu er vi også klar til at få øllet ud i specialbutikkerne.

- Det grønlandske øl bliver brygget på blødt kalkfrit gletsjer-vand. Det giver en helt fantastisk smag, der sammen med en god historie skaber et eksklusivt produkt. - Greenland Brewery er et meget ambitiøst bryghus, der foreløbigt har udviklet otte typer øl. Øllet er meget efterspurgt på det grønlandske hjemmemarked, så jeg ser frem til at introducere det på det danske marked.

- Vi har allerede aftaler med flere vinhandlere og private købmænd i Københavnsområdet, men der er plads til flere, så vi kan dække det danske marked. I første omgang handler det om at konsolidere Qajaq Brewery i Danmark, men godt øl kan sælges alle steder, så på sigt skal det også prøves af i vores nabolande, Sverige, Norge og Tyskland, siger Brian Ekstrøm.

Iværksætteren Brian Ekstrøm stiftede Copenhagen Beer Import i 2018, da han vendte tilbage til Danmark efter at have været butikskonsulent i Grønland for Arctic Import.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar