20. august 2019

Grønland er ikke til salg

Trump løb med opmærksomheden

Præsident Trump er interesseret i Grønland.
 Foto: Wikipedia
Statsminister Mette Frederiksen besøgte søndag og mandag Grønland, hvor hun blandt andet besøgte bygden Kapisillit sammen med landsstyreformand Kim Kielsen. Desuden besøgte statsministeren blandt andet Arktisk Kommando, Royal Arctic Line og Grønlandsbanken.

På møderne med Kielsen blev blandt andet diskuteret samarbejdet i Rigsfællesskabet og også forholdene for de grønlandske børn - og så var mødet en forberedelse til den amerikanske præsident Trumps besøg i Danmark i begyndelsen af september.

Samme Trump løb i øvrigt med opmærksomheden i forbindelse med statsministerbesøget, da han søndag bekræftede, at  han er interesseret i Grønland, hvilket er blevet tolket som et ønske om, at USA skal købe Grønland. Det skete efter at Wall Street Journal fredag havde viderebragt anonyme rygter om interessen.

- I virkeligheden drejer det sig bare om en stor ejendomshandel, sagde den amerikanske præsident.

Det fik det grønlandske selvstyre, Naalakkersuisut, til at rykke ud med en meddelelse om, at Grønland ikke er til salg. "Vi har et godt samarbejde med USA, og vi ser det som et udtryk for generel større interesse i at investere i vores land og det muligheder vi tilbyder," skrev Naalakkersuisut i en pressemeddelelse.

- Grønland er ikke til salg. Grønland er ikke dansk. Grønland er grønlandsk. Jeg håber vedholdende at det ikke er noget, der er alvorligt ment, sagde statsminister Mette Frederiksen i forbindelse med sit møde med Kim Kielsen søndag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar