12. februar 2019

Satser på hundeslæder

Udvikling af slædehundeproduktet

Deltagerne i Arctic Circle Business'
 workshop for hundeslædekuske.
Hundeslædekørsel er en storsælger i Kangerlussuaq og Sisimiut. Det var baggrunden for, at Arctic Circle Business forrige weekend havde inviteret 11 erfarne hundeslædekuske til en workshop i Sisimiut over temaet: ”Hvad skal der til for at hundeslædeproduktet udvikles?”

Der kom mange ideer på bordet. Blandt andet blev det foreslået, at arrangere måneskinsture, ligesom man også vil arbejde med sommerprodukter rettet mod krydstogtsturister, der for eksempel vil få mulighed for at være med, når hundene fodres.

Der blev også lagt op til en bedre storytelling, hvor der skal findes gode fotospots på hundeslæderuten til Kangerlussaq, ligesom der skal produceres materiale, der fortæller om hundeslædekulturens baggrund og udvikling.

Der skal arbejdes for større politisk opbakning til vilkårene, der dammer rammen for hundeslædekørsel, baglandet og hundeslæderuterne. Det skal være attraktivt at blive hundeejer og man skal kunne tilegne sig viden som ny hundeejer, for eksempel fra foreningen Qimusseq Sisimiut.

- Efterspørgslen efter hundeslædekørsel er højere, end hvad der kan leveres i regionen. Det skyldes til dels gode guider, gode muligheder for at tage på tur i landskabet, og stabilitet blandt kuskførerne. Der skal nogle tiltag til for at sikre, at vi kan blive ved med at yde den service, og hvis vi ønsker flere kuske. Kuskene har en interesse i at bevare hundeslædekulturen samt udvikle den, hedder det om baggrunden for seminaret i en pressemeddelelse fra Arctic Circle Business.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar