21. februar 2019

Fødevareklynge i Nuuk

Projektleder ansat

Fædevareklyngen Nerisa har fokus på at
 tilbyde madoplevelser til turisterne.
Sermersooq Business Council har netop taget første spadestik til at etablere en fødevareklynge i den grønlandske hovedstad.

I september 2018 blev Anne Nivíka Grødem ansat af Sermersooq Business Council som projektleder af fødevareklyngen. Anne Nivíka skal drive og udvikle fødevareklyngen ved at skabe platforme for samarbejde og igangsætte forskellige typer af aktiviteter.

Fødevareklyngens medlemmer mødes fire gange om året, og de primære aktiviteter består i matchmaking, vidensdeling, samarbejdsprojekter, formidling og synlighed. Der tages fat på udfordringerne og potentialet i branchen, og der arbejdes med de emner som fylder mest hos medlemmerne.

 For nyligt havde fødevareklyngen sit første møde i 2019, og her blev klyngens nye navn besluttet: ”Nerisa - an Arctic Food Cluster”. I første omgang fokuseres der på de lavt-hængende frugter og lokale kræfter. Det er dog Nerisas vision, at klyngen skal have et nationalt og internationalt fokus på sigt, deraf navnet.

Nerisas medlemmer er meget optaget af de barrierer, som madiværksættere oplever, når de ønsker at omsætte ide til forretning. Det drejer sig blandt andet om fødevarelovgivningen, der i dag gør det vanskeligt at starte fødevareproduktioner eller tilbyde madoplevelser til turister.

Læs mere om Nerisa.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar