26. februar 2019

Fra offentlig til privat

Bedre mobilforbindelser

John Luk Siegstad tager springet ud
i det private erhvervsliv. Privatfoto
John ’Luk’ Siegstad forlader posten som leder af Naalakkersuisuts digitaliseringsstyrelse og bliver CEO for iværksætterfirmaet Attaviks internationale satsning.

Det bliver en omvæltning at komme fra den trygge ansættelse i det offentlige og så til det private erhversliv, mener den ny direktør:

- Mit ny job er ikke så trygt som det forrige – men superspændende, siger Siegstad, der nåede at sætte Selvstyrets digitaliseringsstrategi for 2018-21 godt i gang, før han tog springet til fuldtidsansat med det, der længe har været hans drøm.

- Forretning sammen med teknologi interesserer mig.I mine 20 års arbejde med kommunikation i Arktis har jeg skiftet mellem tekniske og forretningsmæssige opgaver: Nu vil jeg kombinere de to og være med til at skabe et digitalt produkt, som virkeligt kan hjælpe mennesker, fortæller John Siegstad.

Attavik kæder mobiltelefoner sammen i netværk, hvor de bruger hinanden, så man kan tale, sms’e og sende data, selv om der ikke er forbindelse til en mast. Ideen har høstet flere anerkendelser, og i 2014 fik Poul og Jeanne Holm, der grundlagde Attavik, amerikansk patent på konceptet. Sammen skal de tre nu gøre Attavik til en international succes:

- Nu har vi fået den finansiering, der gør næste skridt muligt. Først fik vi et vækstlån fra Greenland Venture, og kort tid efter gav Innovationsfonden os en såkaldt InnoBooster: Et rigtigt pænt beløb, der gør at vi kan nærme os det amerikanske marked: Alene i det man kalder ’Rural America’ er der mere end 24 mio. indbyggere der bor I områder med ingen eller dårlig internet og mobilforbindelse – det er en kæmpe mulighed, siger Siegstad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar