21. februar 2019

Færøerne lukker for turister

Arbejdsweekend på Færøerne

Turisterne slider på færøske natur. Det skal der
 nu gøres noget ved. Foto: Wikipedia
Med flere end 100.000 turister årligt sker der et voldsomt slid på den færøske natur. Det er baggrunden for, at Færøerne nu lukker for turisterne - i det mindste i en enkelt weekend.

Den 26. til 28. april lukker atlanterhavsøerne for turister ude fra, med mindre de er villig til at give en hjælpende hånd, når det færøske turistråd vil vedligeholde den færøske natur, skabe nye stier, etablere udsigtspunkter og sikre, at turismen i det hele taget kan foregå bæredygtigt.

Arbejdsweekenden er et nyt initiativ på Færøerne, der samlet er på størrelse med Vendsyssel. Initiativet er nødvendigt, for de 100.000 turister, 80.000 får og 50.000 færinger har sat den uberørte og ægte færøske natur under pres. Der er derfor brug for at sætte turismen i system med blandt andet stier, så turisterne ikke længere slider på naturen.

- For os handler turisme ikke kun om tal. Vi byder med glæde besøgende velkommen hvert år, men vi har også et ansvar overfor vores lokalbefolkning og vores smukke natur, som vi vil beskytte, så vi også fremover kan sikre en bæredygtig og ansvarlig vækst i antallet af turister, siger direktøren for Visit Færøerne, Guðrið Højgaard, til den norske avis Aftenposten.

Helt lukket for turister er der dog ikke. Der er i projektet sat penge af til 100 udenlandske turister, der får gratis kost og logi, hvis de hjælper til i weekenden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar