15. februar 2019

Rubiner får certifikat

Greenland Ruby introducerer sporbarheds-certifikat

Grønlandske rubiner får certifikat. Foto: Greenland Ruby
Greenland Ruby, der driver rubinminen i Aappaluttoq nær Qeqertarsuatsiaat syd vor Nuuk, har netop lanceret et "track and trace"-system for de grønlandske ædelsten. Systemet, der er godkendt af Naalakkersuisut, sikrer, at man til enhver tid kan finde ud af, hvor ædelstenene kommer fra, fortæller tidskriftet Instore.

Hver eneste stykke råmateriale får et nummer - og rubinerne produceret ud fra dette får ligeledes et nummer. Numrene følger rubinerne med et certifikat med oplysninger om blandt andet slibningen, og hvordan stenene er brugt i smykker.

Når forbrugerne køber en grønlandsk rubin følger certifikatet udstedt af Greenland Ruby med - og sikrer således, at kunderne er sikre på, at de har købt for eksempel en ring med en grønlandsk rubin.

- Selv om kunderne kun efterspørger certifikater på sten over en karat, er det muligt for os at certificere hele produktionen, siger salgs- og marketingchef Hayley Henning til Instore.

Det nye certificeringssystem blev lanceret på den netop overståede ædelstensmesse i Tucson, Arizona. På messen fortalte bestyrelsesforman Gunner Moe og administrerende direktør Magnus Kibsgaard om Greenland Rubys fremtidsplaner.

- Vi planlægger en bredere introduktion på det amerikanske marked i år, efter at vi med succes har introduceret de grønlandske rubiner på det europæiske marked. vi har bemærket en stor interesse i America for ansvarligt producerede ædelsten - og det er vores overbevisning, at det er en fordel for Greenland Ruby, sagde Kibsgaard.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar