19. januar 2018

Glæde over stor ordre

Stor leverance på vindspærreplader til ny anstalt

Den nye anstalt, der bliver Grønlands første lukkede
anstalt, ligger smukt med udsigt til
 Sermitsiaq ved lufthavnen i Nuuk
.
På virksomheden Cembrit i Aalborg kan de næsten ikke få hænderne ned i begejstring, efter at fabrikken kort før jul fik ordren på en leverance på 6.400 kvadratmeter af firmaets mest hårdføre vindspærreplade til den ny lukkede anstalt i Nuuk.

Byggeriet handler nemlig ikke ikke kun om at holde de afsonende inde, men også vind og vejr ude.

- Ordren betyder meget for Cembrit, fortæller chefkonsulent Arne Vestbjerg, der er ansvarlig for salget i Grønland. Vestbjerg har tidligere blandet sig i debatten om det grønlandske byggeri og hævdet, at forholdene i byggeriet på verdens største ø minder om det vilde vesten.

Det er Permagreen, der har valgt Cembrit som partner på anstaltsbyggeriet.

 - Vores byggeproces er således, at bygningerne ofte står længe, inden facadebeklædning monteres, og derfor er det essentielt, at vindspærren kan holde til at stå uafdækket. Her har det været afgørende for os at benytte velafprøvede produkter med garanti fra en anerkendt producent, siger Bo Koldbro Yder fra Permagreen.

Arne Vestbjerg fortæller, at  Cembrit Windstopper Extreme kan stå uafdækket udendørs i helt op til 12 måneder, og produktet er derfor populært i Grønland. Flere grønlandske bygninger har gennem de senere år været plaget af fugtskader og udbrud af skimmelsvamp. Det har været medvirkende til, at Permagreen har valgt Cembrit, mener chefkonsulenten:

- I Grønland kan en snestorm pludselig standse byggeriet i en længere periode, og derfor skal vindspærren kunne klare en længere periode uden yderliggende klimaskærm. Det er Windstopper Extreme designet til at kunne. Derudover er den diffusionsåben og uorganisk, hvilket gør den modstandsdygtig over for skimmelsvamp, der i mange tilfælde plager grønlandske bygninger. Alt i alt passer produktet perfekt til byggerier i Grønland, hvorfra vi også gennem flere år har mærket stor efterspørgsel på vindspærrer i fibercement.

Den nye anstalt ved Nuuk bliver Grønlands første lukkede anstalt. Byggeriet er på i alt 8.500 kvadratmeter og omfatter to lukkede afsnit indenfor murene. Derudover er der to åbne afsnit udenfor murene. Byggeriet skal stå færdig i foråret 2019.

Arctic Business Network har taget initiativ til flere konferencer om Arktisk Byggeskik, hvor blandt andet problemerne med skimmelsvamp i byggeriet har været debatteret. Læs mere her og her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar