29. januar 2018

Bjørnebroche til grønlandske børn

Støtteprojekt i Gentofte

Appel og Pedersens bjørnebroche i
grønlandske materialer. Foto: UNICEF
Gentofte har i en årrække været venskabsby med østgrønlandske Tasiilaq og søsætter nu et storstilet projekt til fordel for østgrønlandske børn i samarbejde med UNICEF.

Det er guldsmeden Nicolaj Appel fra Gentofte, der sammen med kunstnerkollegaen Buuti Pedersen fra Grønland har kastet sig ud i et smykkeprojekt, der skal sikre tre millioner kroner til børnene i Østgrønland.

De to kunstnere vil sælge en specialdesignet broche smykket med grønlandsk rubin og fattet i grønlandsk guld.

Råmaterialerne til brochen er alt andet end tilfældige. Rubinen på brochen kommer fra Nuuk-området i Vestgrønland, og guldet kommer fra guldminen Nalunaq, der lagde guld til de temamønter, der blev udgivet i forbindelse med Det Internationale Polarår. Guldet på sølvbrochen kommer netop fra fejlbehæftede udgaver af disse mønter, og nu skal de ædle råmaterialer tjene en højere sag:

- Jeg ønsker at vise, at dette lands naturrigdomme kan gøre en positiv forskel for landets børn, siger Nicolai Appel om sit store projekt, hvor overskuddet på 1.200 kr. for hver solgt sølvbroche går direkte til UNICEF By 2018 og til UNICEFs arbejde i Grønland.

 Gentoftes borgmester, Hans Toft, er glad for Nicolai Appels opbakning:

- Det er glædeligt, at Nicolai Appel her har skabt endnu en flot kreativ ide, som kan bidrage til indsamlingen og det samlede projekt med rettighedsarbejdet til børn i Østgrønland, siger borgmesteren.

UNICEF, FN’s børneorganisation, arbejder i Grønland via projektet, NAKUUSA, et samarbejde mellem UNICEF og Nalakkersuisut. Med støtten fra Gentofte som UNICEF By 2018 vil UNICEF for første gang kunne målrette sit rettighedsarbejde til børn i Østgrønland, oprette et børneråd, uddanne østgrønlandske lærere i FN’s Børnekonvention og lave et landsdækkende undervisningsmateriale på grønlandsk.

Bjørnebrochen kan købes her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar