19. januar 2018

Danskere har spidse albuer

Journalistelever sætter fokus på grønlandske studerende i Danmark

Danskerne taler i munden på hinanden, og det 
gør det svært at studere i Danmark,
 mener grønlandske studerende.
Danskere taler i munden på hinanden og har spidse albuer, så man aldrig får mulighed for at sige noget. Sådan oplever grønlandske studerende ofte starten på et studie i Danmark.

- I Grønland plejer vi at sige, at det er som at træde ind i en hønsegård, når man træder ind i et lokale med danskere. Danskere afbryder og taler i munden på hinanden, og man skal generelt have spidse albuer for at komme til. Derfor kan grønlandske studerende nemt blive set lidt som dumme, fordi de er mere stille, mener formanden for Aarhus-afdelingen af de grønlandske studerendes forening AVALAK, Mia Chemnitz.

Udtalelsen falder i en artikel skrevet af tre danske journalistelever, som har sat fokus på de grønlandske studerendes vilkår i Danmark. I artiklen ser de blandt andet på, hvordan danskere kan blive bedre til at tage imod de grønlandske studerende, og hvilke tiltag der kan gøre studietiden nemmere for grønlændere i Danmark.

Hvert år begynder cirka 200 grønlændere på en uddannelse i Danmark, men mange falder fra. Det er et stort problem, da der i Grønland er stor mangel på uddannet arbejdskraft. 60 procent af den grønlandske befolkning har kun en folkeskoleuddannelse, og i 2013 havde 12 procent af grønlandske kvinder gymnasiet som den højeste uddannelse, mens tallet lå på syv procent for mændene, viser rapporten Sitting On Gold, som Greenland Perspective lavede i 2016.

Artiklen af de tre journalistelever kan læses her.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar