25. januar 2017

Stor PDAC-interesse

Stigende råstofpriser øger interessen

Thomas Tyt Mogensen noterer stor interesse for at
deltage i den grønlandske delegationsrejse til PDAC.
- Der er stor interesse for at deltage i den grønlandske delegation til verdens største råstofmesse og -konference, PDAC i Toronto. Allerede nu har vi tilmeldinger fra 27 virksomheder med i alt godt 50 deltagere, fortæller Thomas Tyt Mogensen fra Grønlands Erhverv, der i lighed med tidligere år står bag delegationsrejsen i samarbejde med Arctic Cluster of Raw Materials og det danske konsulat i Toronto.

Den stigende interesse skyldes især, at der er en stigende efterforskningsaktivitet efter råstoffer i Grønland, forklarer Mogensen.

- Det har også stor betydning, at verdensmarkedspriserne på råstoffer er svagt stigende. Det giver mod på fremtiden. Og så skal vi ikke glemme, at 2017 bliver året, hvor hele to nye miner går i produktion i Grønland, siger Thomas Tyt Mogensen og henviser til rubinminen ved Qeqertarsuatsiaat og anorthosit-udvindingen ved Kangerlussuaq.

Det er endnu ikke for sent at tilmelde sig delegationsrejsen til PDAC. Deadline er 31. januar.

I lighed med tidligere år vil Arctic Business Networks råstofgruppe i samarbejde ACRM og GE arrangere medlemsmøder efter PDAC, hvor netværkets medlemmer kan høre de seneste nyheder fra en en spændende branche med store muligheder i Arktis.

 - Mødedatoerne og aftalerne er endnu ikke helt på plads, men det vil blive annonceret på hjemmesiden inden længe, fortæller netværksleder Ellen Arnskjold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar