23. januar 2017

RG satser på nye råvarer

Feltundersøgelser skal skaffe nye produkter

Konk-sneglen kan blive en ny
Royal Greenland-delikatesse. Foto: Wikipedia
Søpølser, ammasætrogn og konksnegle kan i fremtiden blive en del af Royal Greenlands produktsortiment.

Udviklingsafdelingen i Royal Greenland skal i foråret i gang med at undersøge, om det kan blive rentabelt at producere ammassætrogn, konksnegle samt søpølser. Feltarbejdet i undersøgelserne skal foregå i Godthåbsfjorden fra maj 2017, fortæller  udviklingsleder i Royal Greenlands Udviklingsafdeling, biolog Nikoline Ziemer.

- Det asiatiske marked er interesseret i ammassætrogn, hvor det markedsføres som rogn-pynt. Så for at finde ud af, om der er muligheder for produktion af produktet skal vi finde ud af mængden af ammassætter i området og, om hanner og hunner kan fanges hver for sig, inden hunnerne gyder. Jeg formoder at hannerne opholder sig i vandkanten om foråret, imens hunnerne opholder sig længere ude. Meningen er, at vi skal fange hunnerne inden de gyder i maj og juni måned, fortæller Nikoline Ziemer.

- Der er muligvis konksnegle ved en lille ø ved Sermitsiaq. Konksnegle er en populær spise i Frankrig. Og franskmændene er interesseret i konksnegle fra Grønland, derfor skal jeg undersøge, hvor de findes - og om der er nok til, at producere produktet.

Søpølserne, der er en delikatesse og er en delikat og efterspurgt spise i Kina, findes ned til 50 meters dybde- også i Grønland, hvor de ikke spises.

- Søpølser kan tilbedes på mange måder, i suppe eller let stegt. Råvaren er nem at bearbejde - og nem at transportere, fordi den ligesom konksneglen kan fryses ned. Så i tilfælde af muligheder for produktion bliver det ikke så svært at transportere råvarerne. Altså vel og mærke, hvis der er muligheder for produktion. Og det er det, vi skal i gang med at undersøge, siger Nikoline Ziemer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar