11. januar 2017

Fokus på oprindelige kompetencer

Oprindelige folks viden fra miljøvurderinger til iværksætteri

Inuit-viden rummer nøglen til overlevelse i Arktis.
- Oprindelige folks viden er en ofte overset kilde til udvikling af det grønlandske samfund. Selv om man ikke har et eksamensbevis, er man ikke nødvendigvis uvidende, fremhævede professor Minik Rosing for et halvt års siden i rapporten "Sidder på en guldmine".

Nu tager erhvervsinitiativet Nukiga i Aarhus tråden op. Det sker på et møde den 25. januar, hvor Parnuna Petrina Egede, PhD.-stipendiat, Institut for Planlægning, Aalborg Universitet vil fortælle om oprindelige folks viden.

- Inuit har som oprindeligt folk kunnet overleve og trives i Arktis fordi de konstant har lært, videreudviklet og tilpasset deres viden om hvordan man overlever (og lever) i det barske miljø. Det oprindelige folks viden er et holistisk og dynamisk system, som indbefatter kultur, traditioner og værdier – en livsstil, fortæller Parnuna Petrina Egede.

Desuden vil Anders Frederiksen, Professor og Maja Due Kadenic, Ph.d.-studerende Institut for Forretningsudvikling og Teknologi, Aarhus Universitet fortælle om den grønlandske økonomi og lægge op til en debat om, hvad Grønland skal leve af i fremtiden.

Læs mere om mødet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar