13. januar 2017

Nytårsreception på den grønlandske repræsentation

God og afslappet stemning

Kim Kielsen talte ved nytårsreceptionen.
Torsdag eftermiddag var Naalakkersuisut vært ved årets nytårsreception på den grønlandske repræsentation i København.

Nytårskuren er traditionelt et samlingssted for alle venner af Grønland, og netværksleder Ellen Arnskjold fra Arctic Business Network var selvfølgelig også til stede. Hun fortæller, at nytårskuren forløb i en god og afslappet stemning:

 - Det var en synlig glad og tilfreds Kim Kielsen, der med et stort smil bød velkommen. Kielsen understregede, at man er klar over, at der er mange steder, hvor man samles og taler de grønlandske interesser og om grønlandske forhold med en klar adresse til blandt andet de grønlandske huse og netværk som Arctic Business Netvork.

 Kim Kielsen noterede i sin tale, at efter nogle års stilstand tyder meget på, at de internationale mineselskaber igen er begyndt at interessere sig for den grønlandske undergrund. Landsstyreformanden var også tilfreds med, at det er lykkedes at komme i gang med nogle af de store infrastrukturprojekter.

Kim Kielsen kom også ind på de grønlandske børns vilkår: - Året 2016 var udnævnt til børnenes år – vi er ikke blevet færdige med det arbejde, men vi vil gerne nå længere, så 2017 er også børnenes år så vi kan fortsætte arbejdet.

Formanden for Naalakkersuisut kom også ind på det debatten om den grønlandske selvstændighed: - Grønland er på vej mod selvstændighed, og det som foregår nu handler om at fjerne de sten, der ligger på vejen for, at det kan realiseres. Men det er nok først vores børn og børnebørn, som kommer til at gå på vejen.

Se iøvrigt omtalen på Naalakkersuisuts hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar