6. januar 2017

Politisk slingrekurs

Grønlands Erhverv opfordrer til opgør med offerrolle og fjendebilleder

Grønlands Erhverv glæder sig over, at
der er gang i det grønlandske byggeri.
2016 har generelt været et godt år for erhvervslivet i Grønland. Højkonjunkturen i fiskeriet og bygge- og anlægssektoren har stabiliseret mange virksomheders økonomi, skabt øget beskæftigelse og forbedret finansieringsgrundlaget for de offentlige aktiviteter, skriver formand Henrik Leth og direktør Brian Buus Pedersen i en nytårsudtalelse fra Grønlands Erhverv. Men ikke alt er idyl, mener erhvervsorganisationen:

- 2016 vil blive husket for politisk slingrekurs og en ny koalition, som har valgt at sætte Grønlands selvstændighed højt på dagsordenen, inden de nødvendige forudsætninger er på plads, skriver de to direktører om den grønlandske ambition om selvstændighed og advarer om, at dette mål kræver økonomisk selvbårenhed.

- I det lys er det bekymrende, at koalitionsaftalen mellem Siumut, Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq savner fokus og prioritering. Koalitionsaftalen giver på én gang løfter om lavere skatter, mere udgiftskrævende velfærd og en offentlig økonomi i balance. Men efter vedtagelsen af underskuds-finansloven for 2017 er det svært at se, hvordan Naalakkersuisut vil få de mange løse ender til at mødes, hedder det i nytårsudtalelsen, der slutter med en opfordring til at tage ansvar:

- Vi må kigge indad, gøre op med tabuerne og mange års fejlagtig politik, og vi må fjerne os fra den bekvemme offerrolle, fjendebillederne og tilbøjeligheden til at give andre skylden for vores problemer. De seneste ugers debat om Grønland, Danmark og Rigsfællesskabet har tydeliggjort, at grønlandsk politiks dybereliggende problem ikke er magtesløshed over for vores omverden, men manglende vilje til selv at tage ans2016 har generelt har været et godt år for erhvervslivet i Grønland. Højkonjunkturen i fiskeriet og bygge- og anlægssektoren har stabiliseret mange virksomheders økonomi, skabt øget beskæftigelse og forbedret finansieringsgrundlaget for de offentlige aktiviteter.var. Og til i virkeligheden at have hele befolkningens opbakning til kursen, slutter nytårsudtalelsen fra Grønlands Erhverv.

Nytårsudtalelsen kan læses i sin helhed på Grønlands Erhvervs Hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar