9. november 2015

Stor interesse for jobmesse

Grønlandsk jobmesse i fire danske byer

Air Greenland byder på spændende jobmuligheder
for unge grønlændere - og deltog selvfølgelig
 i jobmessen med en flot stand.
Det grønlandske selvstyre og en række større grønlandske virksomheder turnerer Danmark tyndt i disse dage for at få kontakt med jobsøgende, der er interesseret i et job i Grønland. Ikke mindst de mange grønlandske studerende i Danmark er målgruppen for den grønlandske jobmesse.

Fredag gik det løs i Aalborg - og så er det gået slag i slag med Aarhus i lørdags, Odense i søndags og endelig i København mandag. Overalt var de grønlandske studerende mødt op for at få en snak med mulige kommende arbejdsgivere - og måske også for at møde den grønlandske undervisningsminister Nivi Olsen (D), der var med på turen for at lægge op til en serie workshops, hvor man diskuterede udfordringerne og mulighederne i at vende hjem til Grønland efter endt uddannelse.

Der var stor interesse for jobmessen. Her i Aalborg
 få minutter efter, at messen var åbnet.
Nivi Olsen fortalte til Nordjyske Stiftstidende lørdag, at mange grønlandske studerende bliver i Danmark, fordi de får dansk kæreste, barn og bliver glade for det danske sundhedsvæsen. Et stort problem for Grønland, hvor langt over halvdelen af arbejdskraften er ufaglært, mens det i Danmark er hver fjerde.

- Der er rigtig stor efterspørgsel efter faglært arbejdskraft derhjemme. Derfor er det meget vigtigt at have et netværk klar for de grønlandske studerende i Danmark til virksomhederne i Grønland, så vi kan lokke grønlandske studerende til Grønland efter endt uddannelse, sagde naalakkersuisoq Nivi Olsen.

Spørgelysten var stor - her på Grønlands Erhvervs stand.
Ellen Arnskjold, der er netværksleder i Arctic Business Network, var med på hele turen:

- Jeg synes, at der har været en række gode debatter. De studerende har været gode til at dele både drømme og udfordringer i forhold til at vende tilbage til Grønland efter nogle år i det danske uddannelsessystem.

Den grønlandske jobmesse er en årligt tilbagevendende begivenhed, men tidligere er den kun foregået i Aarhus og København. Som noget nyt var turneen i år udvidet til også at omfatte Aalborg og Odense.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar