19. november 2015

Gastronomisk succes i Nordatlanten

KOKS rykker sammen med Ulo og Sarfalik

Nordatlantiske råvarer.
 Foto: Claus Bech-Poulsen/KOKS
Selvstyreområderne i det danske Rigsfællesskab markerede sig stærkt, da den nordiske madguide The White Guide forleden offentliggjorde årets liste over de 300 bedste restauranter i Norden.

Restaurant KOKS i Tórshavn strøg ind på en flot 17. plads med sine spektakulære menuer frembragt af de bedste råvarer fra Nordatlanten. KOKS kom dermed i selskab med anerkendte danske gourmet-restauranter som Noma og Geranium og placerede sig foran steder som Falsled Kro, Kong Hans og Frederiksminde med prædikatet International Masterclass.

Herudover var der også hæder til to andre færøske restauranter - Barbara og Áarstova i Torshavn, der begge placerede sig i High Class.

Der var også fine placeringer til de grønlandske restauranter Ulo i Ilulissat og Sarfalik i Nuuk, der begge fik prædikatet Very High Class samt Marmartut i Ilulissat, der løb med titlen High Class.

Island opnåede 17 placeringer med Dill i Reykjavik som den bedst placerede.

Det er også bemærkelsesværdigt i atlantisk sammenhæng, at den temmelig undseelige restaurant Huset i den gamle kantine i Longyearbyen på Svalbard opnår en 13. plads på den norske liste med prædikatet Very High Class. Restauranten har nu gennem et kvart århundrede markeret sig som et af verdens bedste og samtidig mest ødebeliggende spisesteder. En særlig oplevelse på Huset er vinkortet. Takket være de manglende spiritus-afgifter på Svalbard har man gennem årtier været i stand til at opbygge en af verdens største vinkældre, som i sig selv er et besøg værd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar