17. november 2015

Halv million til grønlandske studerende

Studerende får legater fra Ivalo og Minik 

Ivalo og Minik i sneen sammen med
resten af familien. Foto: Kongehuset
Bestyrelsen for Ivalo & Minik Fonden har på sit seneste bestyrelsesmøde uddelt legater til syv grønlændere, der skal studere i udlandet. Der er uddelt legater for lidt mere end en halv million kroner i alt.

Det glæder fondens bestyrelsesformand, professor Minik Rosing.

- Jeg håber, at vi med vores legater kan være med til give de studerende nogle kompetencer og erfaringer til gavn for dem selv såvel som for Grønland. Jeg håber også, at alle legatmodtagerne får nogle gode ophold i udlandet, og at de efterfølgende vender tilbage til Grønland, og bruger den viden, de har tilegnet sig.

 Royal Arctic Line, Royal Greenland , Grønlandsbankens Erhvervsfond og NunaFonden har doneret de penge, som Ivalo & Minik Fonden uddeler, og det er Minik Rosing yderst taknemmelig for:

- Lad mig bare sige det som det er. Hvis vi ikke fik donationer, så kunne vi ikke uddele legater. Jeg vil derfor gerne takke vores bidragsydere for, at det er muligt for os at bakke op om de studerende, der ønsker sig et udlandsophold i forbindelse med deres studier.

Andrea Christiansen har modtaget et legat, så hun kan læse et semester på Vancouver Island University i Canada i forbindelse med sin uddannelse til journalist på Ilisimatusarfik.

 Angùnguak Thomas Kleist Jepsen har modtaget et legat, så han kan læse tre semestre på Curtin University i Australien i forbindelse med sin uddannelse i geologi på Københavns Universitet.

 Birthe Rasmussen studerer sygepleje på Ilisimatusarfik. Hun har modtaget et legat til at gennemføre et praktikophold som sygeplejerske i Tanzania via Mellemfolkeligt Samvirke.

Hans Peder Kirkegaard har modtaget et legat til at læse en Master i International handel på Darla Moore School of Business på University of South Carolina i USA.

 Mikaela Augustussen er uddannet sygeplejerske og er i gang med et Ph.D. studie på Ilisimatusarfik med titlen “Palliativ pleje for grønlandske patienter med fremskreden kræft i Grønland og Danmark”. Hun har i den forbindelse fået et legat til at forske på Norges Arktiske Universitet i Tromsø.

 Mona Koch Madsen er uddannet sygeplejerske fra Ilisimatusarfik. Hun har fået et legat til at videreuddanne sig til intensivsygeplejerske på Karolinska Institutet i Stockholm i Sverige.

 Uiloq Mathæussen er bachelor fra Ilisimatusarfik i Sprog, Litteratur og Medier. Som en del af sin overbygningsuddannelse skal hun læse et semester på Université De Versailles St. Quentin

En Yvelines i Frankrig, og det har hun modtaget et legat til at gøre.

Næste ansøgningsfrist er den 15. februar 2016. Læs mere om Ivalo og Minik-fonden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar