30. november 2015

Første kommercielle flyvning til Antarktis

Charterferie på Sydpolen

Icelandics Boeing 757 flyver nu turister til Antarctis
 på regulære charterture. Foto: Icelandic
Det islandske luftfartsselskab Loftleidir Icelandic Airlines har netop begyndt turistflyvning til Sydpolen, da selskabets Boeing 757 den 25. november satte hjulene på isen på Union Glacier Station med 50 passagerer. Selskabet flyver fra Punta Arenas i Chile.

Bag flyvningen står rejsebureauet Antarctic Logistics and Expeditions, som især har specialiseret sig i at bringe eventyrlystne turister til sydpolen - hovedsageligt bjergbestigere, som ønsker at bestige Antarktis højeste punkt, Mount Vinson. Selskabet tilbyder også ture til selve sydpolen og udflugter til de store pingvin-kolonier ved Weddellshavet.

Icelandic er et datterselskab af Icelandair og beskæftiger sig primært med charter og VIP-flyvning. Turene til Antarktis kan med lidt god vilje beskrives som en kombination af begge muligheder, idet selskabets Boeing 757 er konfigureret med 62 business class-sæder på turen til Antarktis. En normal Boeing 757 har typisk omkring 200 sæder.

Hidtil har det været mere robuste flytyper som C-130 Hercules og Iljutsin IL75-TD, som er blevet brugt til ekspeditioner og fragtflyvninger til forskningsstationerne på det øde kontinent.

Læs mere om Antarctic Logistics and Expeditions.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar