20. maj 2015

Kærlighed ved første blik

Krydderier og brændevin fra grønlandske urter

Grønlandsk kvan ved vintertid. Planten er en
populær sommerspise i Grønland.
Det kan bedst beskrives som kærlighed ved første blik, da reklamefotografen Marianne Bjerre besøgte Sydgrønland i forbindelse med en opgave for en halv snes år siden.

Marianne Bjerre fortalte ivrigt om sine oplevelser - blandt andet til vennen Lars Forsberg, og det blev starten til en kulinarisk fritidsvirksomhed, Kvann-Kompagniet sammen med Peder Schmidt og Klaus Clemens. Senere har de fire også indgået et samarbejde med den grønlandske madmor Anso Hardenberg, der som grønlandsk mad-ambassadør er kendt i den store verden og plejer omgang med nogle af verdens bedste kokke.

Peder Schmidt og Marianne Bjerre foran en del
 af Kvann-Kompagniets sortiment, der både omfatter
krydderier, teer, brændevin og øl samt kogebogen
Mamaq med opskrifter af Henri Lee og Anso Hardenberg.
Fra en adresse langt ude på landet nord for København eksperimenterer firkløveret med grønlandske urter og krydderier, som de sælger både i fast og tørret form og som tilsætning til brændevin.

Kvann-kompagniet står blandt andet bag kogebogen Mamaq, hvor Anso Hardenberg i samarbejde med kokken Henri Lee byder på en række spændende opskrifter med grønlandske krydderier.

Udover at sælge urter plukket i Grønland af Grønlandsk arbejdskraft er Kvann- Kompagniet også i gang med at etablere dyrkning af frisk kvan i Nordsjælland, og er allerede på nuværende tidspunkt leveringsdygtige i friskhøstede kvanstængler og blade på bestilling. De friske kvanblade anvendes til sirupper, chutneys, marmelader, vine, chokolade og mange andre produkter.

Kvann Kompagniet sælger sine produkter gennem udvalgte forhandlere, blandt andre Tranhuset på Christianshavn, men en stor del af omsætningen hentes ved bagagerumssalg på markeder.

Kvann-Kompagniet har netop meldt sig ind i Arctic Business Network.

Læs mere om Kvann-Kompagniet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar