19. maj 2015

Balladen om Grønland på engelsk

Nu skal udlandet lære om forholdet mellem Grønland og Danmark

Martin Breum udkommer nu på engelsk.
Martin Breum vakte betydeligt opsigt sidste år, da han udgav bogen "Balladen om Grønland". På 248 sider tog han læserne med på en hæsblæsende tour de force i Rigsfællesskabets historie og ikke mindst den række af uenigheder mellem den danske og grønlandske regering, som har præget mediebilledet de seneste år.

Bogen blev blandt andet præsenteret på et møde i Arctic Business Network, som samlede 110 deltagere i Aalborg kort før jul.

Nu udkommer Balladen om Grønland på engelsk som e-bog med titlen "The Greenland Dilemma". Bogen bliver den første engelsksprogede bog i nyere tid, som forsøger at forklare det familiære, men til tider vanskelige forhold mellem Danmark og Grønland på en facon, som også kan forstås ude i den store verden.

Det er Forsvarsakademiet, der har finansieret oversættelsen af Breums bog.

Den engelske udgave af Balladen
 om Grønland udgives som e-publikation
og er gratis.
- Arktis tiltrækker sig international opmærksomhed som aldrig før, og Grønland, verdens største ø, har en central placering i debatten. Alligevel står Grønland for mange som et mysterium - fascinerende og fremmed. Under alle omstændigheder er det afgørende, at det internationale samfund begynder at forstå implikationerne, så misforståelser kan erstattes af opdaterede og informerede perspektiver, forklarer Forsvarsakademiet på sin hjemmeside.

"The Greenland Dilemma" lanceres ved et arrangement på Forsvarsakademiet, Ryvangs Alle 1, 2100 København Ø torsdag 21. maj 2015 klokken 14 - 16. I forbindelse med bogudgivelsen vil der være oplæg fra Nils Wang, kontreadmiral og chef for Forsvarsakademiet (introduktion),  Martin Breum, journalist og forfatter, Nauja Bianco, seniorrådgiver Nordisk Ministerråd og Johannes Riber Nordby, militærforsker ved Forsvarsakademiet.

Bogen ”The Greenland Dilemma” vil blive udgivet som ePub fra den 21. maj på www.fak.dk.

Martin Breum er medlem af Arctic Business Network.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar