6. maj 2015

Canada og Grønland har meget til fælles...

Vin og canapeer markerede afslutningen på canadisk formandsskab

Ambassadør Giroux takkede for det
gode samarbejde i Arktisk Råd.
Canada og Grønland har meget til fælles - blandt andet en ø, sagde den canadiske ambasssadør i København, André Francois Giroux, med henvisning til disputten om Hans Ø, da ambassaden tirsdag var vært ved en reception i Grønlands Kulturhus Katuaq.

Receptionen markerede afslutningen af Canadas to-årige formandsskab i Arktisk Råd og Giroux benyttede lejligheden til at opsummere nogle af resultaterne.

- Canada og Grønland har meget til fælles,
 sagde André Francois Giroux til Vittus Qujaukitsoq,
der kom for sent.
- Vi har formået at sætte menneskene i Nord i centrum og været med til at præge udviklingen i en både ansvarlig og bæredygtig retning, sagde ambassadøren og hæftede sig blandt andet ved det Arktiske Økonomiske Råd, der er blevet en resultat takket være blandt andet opbakning fra det det danske Rigsfællesskab.

Det var meningen, at også naalakkersuisoq Vittus Qujaukitsoq skulle have talt ved receptionen, der var en grønlandsk gentagelse af en tilsvarende reception i København sidste uge, men den grønlandske politiker ankom så sent til receptionen, at det ikke kunne blive til andet end en høflig fotosession med ambassadøren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar