29. maj 2015

Forretning i øjenhøjde

Arktiske kompetencer på dagsordenen

Sebastian Ravn Rasmussen og Klaus Allan Harnvig
Krane fra Aris har en fortid i henholdsvis Sirius-patruljen
og RAL og har derfor et nøje kendskab til Grønland
 helt ned i snedrivehøjde.
- Det er da ikke så svært, lød det uimponeret fra oplægsholderne, da Arctic Business Network tirsdag havde inviteret til en workshop under overskriften Arktiske Kompetencer.

Workshoppen skulle afdække, hvad det egentlig kræver, når man vil drive business i Arktis - herunder særligt Grønland?

En række af medlemsvirksomhederne kom med et bud – og et panel bestående af de to grønlandske iværksættere Henriette Berthelsen, Inua og Ivonn Hegelund Stenskov, Pilu. Direktøren for Det Grønlandske Hus i Aalborg, Søren Stach supplerede.

Lars Ib fortalte om uddannelsen af
grønlandske bestyrelsesmedlemmer.
Workshoppen bød på erfaringsudvikling i bedste netværksånd. Og erfaringerne viste, at det faktisk slet ikke er så svært at drive virksomhed i Grønland.

- Forretning er forretning – uanset hvor i verden, man er. Det vil sige, at man først og fremmest skal sætte sig ind i samhandelspartnernes virkelighed. Man skal møde kunderne med åbne øjne og forstå deres behov. Det betyder, at man skal forstå, at Grønland ikke er Danmark – akkurat som hvis man handler med firmaer i Tyskland, Sverige eller Østen. Man skal også forstå, at lige så lidt som man kan skære alle danskere over en kam, er der også store geografiske forskelle i den grønlandske kultur, og at der derfor er forskel på livet, som det leves i en stor by som Nuuk og så i en lille bygd på den grønlandske østkyst, lød det samstemmende fra oplægsholderne.

Arrangementet bød på flere spændende indlæg i den afsluttende debat, som havde lektor Aalborg Universitet, Anne Merrild Hansen, som faciliator.

Alle oplæggene kan ses på Arctic Business Networks hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar