26. maj 2015

Aalborg-dage i Nuuk

Nuuk og Aalborg fejrer samarbejdet

Tidligere borgmester Henning G. Jensen, Aalborg
og tidligere borgmester, nu afdøde Agnethe Davidsen,
 Nuuk beseglede den 6. august 2002 venskabet mellem
 de to byer med en venskabsaftale.
Foto: Lars Horn/Baghuset
I dagene 9. til 13. august mødes politikere og erhvervsfolk fra Nuuk og Aalborg til de såkaldte Aalborg-dage i Nuuk.

Arrangementet er en markering af det traditionelt gode samarbejde, der er udviklet gennem flere end 40 år, mellem de to venskabsbyer. Venskabssamarbejdet har altid fokuseret på det sociale og kulturelle plan, men i år bliver der også fokus på erhvervssamarbejdet. Samhandlen mellem Nordjylland og Grønland er en hel essentiel del af samarbejdet og har sat gang i den lokale udvikling på begge sider af Atlanten.

Under temaet ”Markedsplads for samarbejder” afholdes en række erhvervsarrangementer under Aalborg Dagene i Nuuk, som har til formål at fremme samhandlen mellem de to parter. Erhvervssessionerne har fokus på gode samarbejdserfaringer, konkrete samarbejdsprojekter og nye muligheder indenfor samarbejde, samhandel, eksport og fødevarer understøttet af god mulighed for networking.

 For at sikre, at programmet afspejler og varetager erhvervslivets interesser, inviteres medlemmerne af Arctic Business Network til et intromøde den 2. juni kl. 14.00 hos Arctic Group, Langerak 17, 9220 Aalborg Øst.

Der bliver arrangeret fællesrejse til Aalborg-dage i Nuuk med afgang direkte fra Aalborg til Kangerlussuaq søndag den 9. august. Pris for at deltage i fællesrejsen bliver cirka 25.000 kr. inklusiv rejse, hotel, arrangementer og forplejning i forbindelse med arrangementer. Tilmelding skal ske ved henvendelse til Emil Skjervedal hos Arctic Consensus: esc@arctic-consensus.com.

Aalborg Dage i Nuuk arrangeres i samarbejde mellem Det Grønlandske Hus i Aalborg, Arctic Consensus, Sermersooq Business Council og Arctic Business Network.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar