7. marts 2014

Kronprinsparret til Grønland

På Grønlandstogt med Dannebrog

Kronprinsparret på rådhuset i Nuuk.
Kronprinsparret skal på sommertogt i Grønland i begyndelsen af august. Togtet forventes at vare 14 dage, meddeler Billed-Bladet i denne uges udgave.

Der har de seneste måneder været forlydender om sommertogtet - og nu bekræfter kongehusets kommunikationschef Lene Balleby togtet over for Billed-Bladet. Balleby vil dog endnu ikke løfte sløret for turens program.

Billed-bladet mener også at vide, at Kronprinsparret skal have deres børn med til Grønland.

Det bliver i givet fald første gang, grønlænderne får lejlighed til at møde tvillingerne Ivalo og Minik, der med de grønlandske navne helt sikkert vil få en fantastisk modtagelse på verdens største ø.

Tvillingerne har i øvrigt givet navn til Ivolo og Minik-fonden, der er stiftet af Nuna-fonden i 2012. Ivalo og Minik-fonden uddeler legater til grønlændere, der ønsker at tage en international videregående uddannelse eller et internationalt efteruddannelsesforløb, herunder et praktikophold i en virksomhed eller organisation. Fonden har professor Minik Rosing som bestyrelsesformand.

Kronprinsparret besøgte Grønland første gang kort efter brylluppet i 2004. Blandt andet besøgte de den daværende Nuup Kommunea for at sige tak for den grønlandske nationaldragt, som kommunen forærede Kronprinsesse Mary i bryllupsgave.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar