28. marts 2014

Arktisk økonomisk råd er en realitet

SAO-møde i Yellowknife

Den canadiske sundhedsminister Leona Aglukkaq er
formand for Arktisk Råd. PR-foto
Arktisk Råd har i den forløbne uge holdt SAO-møde i Yellowknife. Mødet godkendte planerne for et Arktisk Økonomisk Råd - og man kan nu gå videre med planerne.

Arctic Economic Council er dermed en realitet - og det glæder formanden for Arktisk Råds formand, den canadiske sundhedsminister og medlem af det canadiske parlament Leona Aglukkaq:

- AEC har været en af det canadiske formandsskabs mærkesager - og vi vil give al nødvendig støtte til det stiftende møde. Jeg ser frem til at se resultaterne af rådets arbejde, siger Leona Aglukkaq, der selv er valgt i Nunavut og er regeringens eneste repræsentant for Canadas oprindelige befolkning.

Arctic Economic Council skal støtte en bæredygtig udvikling og økonomisk vækst i den arktiske region. Rådet skal blandt andet have deltagelse af de oprindelige folk og deres virksomheder.

SAO'erne forsamlet i Yellowknife.
 Foto: ACS/Linnea Nordström
SAO-møderne i Arktisk Råd er møder på højt diplomatisk niveau, som holdes to til tre gange om året mellem ministermøderne, som holdes hvert andet år. SAO-møderne fungerer i praksis som rådets forretningsudvalg.

Mødet i Yellowknife fandt sted under temaet "Udvikling for folkene i Nord" og SAO'erne beskæftigede sig desuden med planer for at beskytte de arktiske folks traditionelle levevis og et omfattende sæt af vejledninger, som skal forhindre forurening af de arktiske farvande i forbindelse med olieefterforskning og -udvinding.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar