20. marts 2014

Grønlandsk hudpleje

Iværksætter vil skabe sæsonarbejdspladser i Sydgrønland

Iværksætteren Ivonn Hegelund Stenskov
har startet virksomheden Pilu Arctic.
Ivonn Hegelund Stenskov har gennem mange år været en ivrig bruger af den sydgrønlandske natur ved Qaqortoq. På vandreturene samlede hun planter og urter, som hun brugte både som te og krydderier. Man kan derfor sige, at hun har de grønlandske planter helt inde under huden.

Derfor opstod efterhånden også spørgsmålet: - Hvorfor ikke anvende planterne i hudplejeprodukter?

Det blev baggrunden for, at Ivonn Hegelund Stenskov, der til daglig er leder af en SFO ved Randers, stiftede virksomheden Pilu Arctic, der netop er blevet medlem af Arctic Business Network.

- Ideen bag Pilu Arctic er at udvikle hudplejeserier, makeup, te og krydderier fra Grønlands vilde og uberørte natur med planter, urter og bær i harmoni med naturens kræfter, forklarer iværksætteren.

Ivonn Hegelund Stenskov undersøgte planterne, satte sig ind i produktionsteknik og lavede flere forskellige cremer hjemme i køkkenet. Hun er nu i kontakt med en veletableret virksomhed, der ønsker at producere produkterne - og knokler i øjeblikket i al fritiden med at få emballager, markedsføring, distribution og så videre på plads.

- Da planterne og urterne er rene, uberørte og i sagens natur økologiske, vil jeg selvfølgelig anvende emballage uden hormonforstyrrende stoffer.

Ivonn Hegelund Stenskov gør tingene grundigt - og endnu er produkterne ikke til salg, men visionen er klar nok:

- Jeg håber, at vi kan skabe arbejdspladser - i hvert fald sæsonarbejde for eksempel til ledige - i Sydgrønland.

Pilu Arctic er derfor interesseret i skabe kontakt til samarbejdspartnere - blandt andet Kommune Kujalleq - i Sydgrønland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar