3. april 2019

Trawlersalg

Sisimiut og Qaqqatsiaq solgt til Island og Baltikum

Gamle Sisimiut i høj sø. Foto: Royal Greenland
To af Royal Greenlands havgående trawlere, Sisimiut og Qaqqatsiaq, der skal erstattes af to nye topmoderne trawlere, er nu blevet solgt.

 - Sisimiut er blevet solgt til Island og skal leveres til ny ejer, når trawleren er færdig med torskefiskeriet i Barentshavet, formodentlig primo juni. Qaqqatsiaq er blevet solgt til et af de baltiske lande og skal leveres til ny ejer den 1. maj i år, siger trawlerchef i Royal Greenland, Andrias Olsen, der siger, at salget af Sisimiut og Qaqqatsiaq, er en del af et generationsskifte i Grønlands trawlerflåde.De to trawlere er henholdsvis 27 og 17 år gamle.

- Jo ældre skibene bliver, jo større bliver vedligeholdelsesudgifterne. Udskiftningen vil give bedre komfort for besætningen, men det vil i høj grad også effektivisere produktionen og dermed Grønlands eksport. For eksempel vil fangsten blive palleteret ombord, imens de gamle skibe palleterede under losning, siger trawlerchefen.

De nye trawlere kommer til at hedde Sisimiut og Avataq. Royal Greenland vil gerne beholde Sisimiut som trawlernavn, da det er et brand for kvalitetsfisk i sig selv. Det nye Sisimiut bliver leveret den 29. april og forventes at være sejlklar kort efter 1. maj 2019.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar