26. april 2019

Kommunale udfordringer

Netværksmøde hos Kommuneqarfik Sermersooq

Netværksmødet foregik i kommunalbestyrelsens mødesal
 med de flotte gobeliner med motiver af Hans Lynge.
Kommuneqarfik Sermersooqs flotte mødesal var den stilfulde ramme om Arctic Business Networks netværksmøde onsdag eftermiddag. Her hørte ABN-medlemmerne om de muligheder og trusler, verdens i areal største kommune står over for.

Kommunaldirektør Lars Møller Sørensen fortalte, at Kommuneqarfik Sermersooq er populær. Det resulterer i en netto-indvandring, som skaber et stort behov for boliger, integrerede institutioner, skoler, plejehjem og så videre.

Den manglende arbejdskraft bekymrer  kommunaldirektøren, der også kom ind på den kommende udvidelse af lufthavnen. Han ser infrastruktur som en vækstgenerator, men der er betydelig risiko for en overophedning af arbejdsmarkedet i Nuuk.

Deltagerne i netværksmøde så også en om Nuuk set fra luften, hvor alle registrerede kommende byggeprojekter var markeret. Filmen illustrerede det store anlægsprogram både kommunalt finansieret og finansieret af private i Nuuk.

Væksten sker især i Nuuk, mens der sker en fraflytning andre steder. Blandt andet er indbyggertallet i I Illoqqortoormiut halveret gennem de seneste 10 år.

- Det var en spændende og meget inspirerende oplevelse, fortæller netværksleder Anders Læsøe, der på onsdagens møde også kunne byde velkommen til et nyt medlem i netværket, Deres Auto ved direktør Michael Østergaard.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar