29. april 2019

Kort afstand til ledelsen

På udveksling

Louise Møller Frantsen og Marianne Larsen fra Aalborg
 har været på to måneders ophold i Nuuk.
Foto: Kommuneqarfik Sermersooq.
I to måneder har Marianne Larsen og Louise Møller Frantsen fra Aalborg kommune været på udveksling i Kommuneqarfik Sermersooqs Forvaltning for Børn og Familie.

Der er langt fra Aalborg til Nuuk, men to socialrådgivere fra Sermersooqs danske venskabskommune kunne uden problemer behandle sager fra deres første dag på udveksling. De to socialrådgivere på besøg i Nuuk er første skridt i et større udvekslingsprojekt mellem de to kommuner.

- Vi kan godt lide at blive udfordret, og følte at vi havde noget at bidrage med. Det er dog svært ikke at føle, at man ikke bare kommer trampende med ændringer, når vi afholder kurser, får tildelt sager, og så videre. Men vi er blevet taget enormt godt imod, siger Louise Møller Frantsen, og Marianne Larsen fortsætter:

- Både kollegialt og fagligt, men også socialt. Distancerne byerne imellem er en udfordring vi ikke er vant til fra Aalborg, og det har været lærerigt at se hvordan det bliver taklet. Samtidig der er meget kortere fra ansatte til ledelsen. Det kan have sine fordele, hvis man for eksempel har fundet en løsning på et problem, der hurtigt skal gennemføres.

Frantsen blev især overrasket over den ærlighed hun mødte når hun havde samtaler med borgere:

- Alle kendsgerninger bliver fremlagt hudløst ærligt, og man kan mærke på mange, at de meget gerne vil have hjælp. En ting der dog ikke bliver snakket om, er følelser. Det er ellers vigtig i de her forløb, så det har vi haft fokus på under hele vores ophold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar