10. april 2019

Atter regeringsuro

Atassut forlader Naalakkersuisut

Den grønlandske regeringschef Kim Kielsen
 har endnu en gang uro i koalitionen.
Mindre end et år efter valget til Inatsisartut og et nyt Naalakkersuisut blev udpeget, må landsstyreformand Kim Kielsen fra Siumut se i øjnene, at der igen er uro på bagsmækken.

Tirsdag sagde Atassut stop og trak sig fra regeringskoalitionen. Dermed er  Aqqalu Jerimiassen og Siverth K. Heilmann fra Atassut ude af regeringen. Samtidig stopper Siumuts Nikkulaat Jeremiassen som landsstyremedlem, efter at han var havnet i strid polarvind på grund af modstridende oplysninger i debatten om overfiskeri af hellefisk.

Kim Kielsen har meddelt følgende ændringer i Naalakkersuisut:

Som følge af Siverth K. Heilmanns udtræden af Naalakkersuisut varetages ressortansvaret for Natur, Miljø og Forskning indtil videre af Formanden for Naalakkersuisut.

Som følge af Aqqalu Jerimiassens udtræden af Naalakkersuisut varetages ressortansvaret for Erhverv og Energi indtil videre af Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Karl Frederik Danielsen, Siumut.

Som følge af Nikkulaat Jeremiassens udtræden af Naalakkersuisut varetages ressortansvaret for Fiskeri, Fangst og Landbrug indtil videre af Naalakkersuisoq for Råstoffer og Arbejdsmarked Erik Jensen, Siumut.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar