25. april 2019

Polar Fish flytter

Farvel til Sisimiut

Fiskerimessen Polar Fish flytter til Ilulissat.
I fremtiden skal den grønlandske fiskerimesse Polar Fish holdes i Ilulissat. Det betyder et farvel til Sisimiut, hvor messen ellers er gennemført i alt 11 gange med to års mellemrum siden 90'erne.

Fiskerimessen, der de seneste syv gange er afviklet i et samarbejde med Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC), har de senere år oplevet en glædelig fremgang, både hvad angår antallet af udstillere og antallet af besøgende til fagmessen. Dermed har man også ramt et kapacitetsloft i Sisimiut - både hvad angår hotelkapacitet, og hvad angår plads til udviklingsmuligheder samt de omkring 50 udstillere fra blandt andet Island, Norge, Færøerne, Grønland og Danmark.

Beslutningen om at flytte messen er taget i samarbejde med fisker- og fangerorganisationen KNAPK.

- Flere end 30 procent af indbyggerne i Ilulissat er fiskere, og byen har en meget stor hotelkapacitet af høj kvalitet, og deres halfaciliteter er rigtig gode. Vi har indgået et meget fordelagtigt samarbejde, og det er derfor meget glædeligt, at vi nu har en aftale, der absolut kun kan betegnes som en win-win for alle parter, siger administrerende. direktør Nicolaj Holm fra AKKC, efter et besøg i Ilulissat.

PolarFish afholdes i Ilulissat Hallen den 6.-8. oktober 2020. Fremover forventer AKKC at arrangere en fiskerimesse i Ilulissat hvert andet år, i de år, hvor der ikke afholdes DanFish International i Aalborg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar