17. april 2019

Mursten som minde

Rådhuset i Kiruna skal flyttes

Mari Kuokkanen viser den solide souvenir.
LKAB, der står for den store jernmine i Kiruna, tilbyder nu mursten fra rådhuset i den nordsvenske by som en helt særlig souvenir.

Rådhuset skal nedrives som et led i den storstilede flytning af byen - og i den forbindelse tilbyder selskabet, at man kvit og frit kan erhverve sig en mursten fra det arkitektonisk vellykkede rådhus.

- Rådhuset har haft stor betydning for mange borgere, og vi vil gerne give dem et konkret minde til bogreolen, siger  Mari Kuokkanen fra LKAB. Murstenene kan hentes på parkeringspladsen ved rådhuset til maj.

Oprindeligt havde man håbet, at det var muligt at flytte den markante bygning, der stilmæssigt kan minde om rådhuset i Århus. Det blev i sin tid blev kåret som Sveriges flotteste bygning.

Kiruna er i øjeblikket og mange år frem Nordeuropas største byggeplads. Det er blevet nødvendigt at flytte byen, fordi jorden under Kiruna er gennemhullet af minegange efter mange års minedrift på stedet. Det har gjort undergrunden så ustabil, at det er blevet nødvendigt at flytte den ellers relativt nye by på størrelse med Nuuk med cirka 18.000 indbyggere.

Flytningen af Kiruna forventes afsluttet om cirka 10 år i 2013.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar