16. oktober 2017

Fokus på bæredygtighed

Kongeriget Danmark vært for arktisk konference

Arctic Economic Council vil styrke den økonomiske
 udvikling i Arktis på en bæredygtig måde.
FN's mål for bæredygtighed i Arktis kommer på  dagsordenen, når det danske udenrigsministerium den 1. december er vært for en konference med deltagelse af blandt andre udenrigsminister Anders Samuelsen, Naalakkersuisoq Suka Frederiksen og det færøske landstyremedlem Poul Michelsen. Konferencen arrangeres i samarbejde med Arctic Economic Council.

Konferencen bærer titlen “The SDGs in the Arctic: Local and Global Perspectives” og finder sted i Eigtveds Pakhus på Christianshavn.

Arktisk Råd tiltrådte i maj i Fairbanks-deklarationen FN's mål for bæredygtighed - de såkaldt SDG's - og det er disse mål, der nu skal omsættes i en arktisk sammenhæng.

Konferencen er en såkaldt high-level konference, hvor beslutningstagere fra den politiske verden og erhvervslivet samles for at identificere både trusler og muligheder for en bæredygtig udvikling i Arktis med det udgangspunkt, at den erhvervsmæssige udvikling i Arktis skal styrkes.

Programmet for konferencen er endnu ikke helt fastlagt, men interesserede kan allerede nu tilmelde sig på det danske Udenrigministeriums hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar