25. august 2017

Tidligere politiker bliver direktør

Juliane Henningsen ny direktør for Arctic Circle Business

Juliane Henningsen bliver direktør.. Foto: Inuit Ataqatigiit
Arctic Circle Business, der er turist- og erhvervsorganisationen i Qeqqeta Kommunia, har netop ansat Juliane Henningsen som ny direktør. Henningsen kommer fra en stilling som direktionssekretær i Halibut Greenland.

Den 33-årige Juliane Henningsen er bachelor i samfundsvidenskab fra Ilisimatusarfik og tidligere medlem af Folketinget og Inatsisartut.

Allerede som 14 årig skrev hun sit første læserbrev til Grønlandsposten og fulgte med i nyhederne. Efter i 2001 at have afsluttet folkeskolen i Ilulissat tog hun som 17-årig til Ågård Efterskole ved Egtved, hvor hun det følgende år tog 10. klasses afgangseksamen. De følgende tre år tog hun studentereksamen i Aasiaat, hvor hun som hovedopgave skrev om grønlandsk selvstyre og selvstændighed.

Henningsen blev medlem af det grønlandske landsting, der i dag hedder Inatsisartut, i 2005 som repræsentant for Inuit Ataqatigiit. Ved folketingsvalget den 13. november 2007 blev hun som en af de yngste valgt ind i Folketinget med 5.168 personlige stemmer. Hun var i Folketinget medlem af Den Nordatlantiske Gruppe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar