21. august 2017

Grønlandske dage

Aalborg fejrer grønlandsk venskabsby-samarbejde

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen og borgmester Asii
Chemnitz Narup fejrer venskabsbysamarbejde
t mellem Aalborg kommune og Kommuneqarfik
Sermersooq. Foto: Sermersooq
Siden 2008 har ”Grønlandske Dage i Aalborg” og ”Aalborg Dage i Nuuk” været en tilbagevendende begivenhed på skift hvert andet år.

I de kommende dage går det atter løs i Limfjordsbyen. Den 24. august begynder dagenes politiske arrangementer, der blandt andet omfatter et program for en delegation fra Kommuneqarfik Sermersooq med borgmester Asii Chemnitz Narup i spidsen, samt den aalborgensiske delegation med borgmester Thomas Kastrup-Larsen i spidsen.

 Fredag 25. august byder på en heldags erhvervskonference.

 - Omdrejningspunktet for konferencen er, at Nuuk og Aalborg har meget til fælles. Vækst og beskæftigelse er der på begge steder. En indsats der består af strategier, rammer, samarbejder, nye tilgange og udvikling af nye tiltag samt meget mere, fortæller Matilde Kjær Christiansen fra Arctic Consensus.

De to dages arrangementer er lukkede for offentligheden, men lørdag den 26. august åbnes dørene i Musikkens Hus, hvor publikum blandt andet kan se opvisninger med særlige arktiske idrætsgrene, de såkaldte Inuit Games

Der bliver også musikalske indslag, og indendørs er der fernisering på en udstilling af kunstværker lavet i et tæt samarbejde mellem den grønlandske kunstner Aka Høegh og den nordjyske kunstner Per Max-Jacobsen. Om aftenen byder Aalborg på en storslået venskabsbykoncert i Musikkens Hus, hvor Aalborg Symfoniorkester spiller sammen med de grønlandske kunstnere Nina Kreautzmann, Frederik Elsner og  Josef Lund Josefsen.

Læs mere om arrangementerne på Arctic Consensus hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar