25. august 2017

Store anlægsarbejder i Sisimiut

Svømmehal og nyt stadion på vej

Sisimiut får svømmehal og nyt stadion.
Qeqqata Kommunia har netop taget hul på det store arbejde med den kommende svømmehal i Sisimiut.

Baggrunden for det store projekt er en donation på 50 millioner kroner fra A.P.Møllers Fond til en svømmehal, der som noget helt enestående i Grønland efter planen skal bygges inde i et fjeld. Svømmehallen skal opføres i et område syd for Spejdersøen nær Sisimiuts centrum.

Nu er forundersøgelserne gået i gang, Størrelse, udformning og placering i fjeldet er afhængigt af resultatet af forundersøgelserne, herunder fjeldets kvalitet og revner. Disse undersøgelser udføres af firma GEO i perioden 14.-28. august. 2017. Rådgivningsfirmaet Verkis (tidl. Spangenberg og Madsen) udfører projektering for udbud til totalentreprise. Efter sommerens undersøgelser kan der opstilles et nærmere anlægsbudget for svømmehallen.

Samtidig er Qeqqata Kommunia gået i gang med at bygge et nyt stadion på den gamle grusbane i Sisimiut. Stadion får en kunstgræsbanen, der bliver på 68m x 105m, som skal opmærkes en 11-mands bane efter FIFA-regler. Omkring banen etableres et hegn.

Unisport er leverandør på selve kunstgræsset, og Permagreen er entreprenør på opbygning af underbund og hegn. Ved banens nordlige side forbedres parkeringspladser med en ny indkørsel.

Arbejdet med det nye stadion skal være færdigt, så der kan spilles på banen efter den 8. juli 2018.

Læs mere om svømmehallen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar